skip to Main Content

Staat u momenteel voor de uitdaging om online te werken, wij ontzorgen u graag met het beste advies en de beste oplossingen

Een aantal Nederlandse rechters en advocaten zien mogelijkheden om na de coronacrisis zittingen via het internet te houden, uiteraard geldt dat niet voor alle zaken. Als er wordt besloten dat zittingen over het internet gehouden kunnen worden, dient er een wetswijziging plaats te vinden.

Sinds begin april mogen zittingen op afstand via Skype web app of Skype voor business lopen. Advocaten, burgers en organisaties hebben hierbij geen account nodig, de uitnodigingen worden verstuurd via e-mail. Processtukken kunnen sinds april verstuurd worden door een veilig platform van Zivver.

De voordelen liggen wel vooral bij de zaken waarbij iemand moeilijk verplicht aanwezig kan zijn zoals bij bijvoorbeeld familiezaken of zaken met personen met een onderbewindstelling. Maar het kan ook de oplossing bieden voor partijen die moeilijk naar de rechtbank kunnen reizen of moeite hebben om vrij te nemen van het werk. Om via Skype iemand te laten inbellen kan dan een mogelijke oplossing zijn. Ook in strafzaken bieden afstandszittingen voordelen, zo kan het efficiënter zijn als een verdachte niet helemaal van en naar de rechtbank moet worden gebracht.

Wel moeten verdachten er wel zelf mee instemmen met zo’n zaak, en moeten ze niet gedwongen worden van een afstandszitting.

Veel bedrijven werken (thuis) met Microsoft Teams, om bijvoorbeeld te kunnen communiceren. Met deze software is het mogelijk om te chatten in groepsverband, bestanden te delen, te bellen en video vergaderingen te organiseren! Microsoft Teams zit al bij vele inbegrepen in het Microsoft Office 365 abonnement. (Microsoft Business Standard en Microsoft Office 365 E3/E4). Heeft u (nog) geen Office 365 licenties dan kunnen wij u deze zeer snel leveren, gebruiksklaar maken en- demonstreren.

Zou u willen weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op.

Contact formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top