skip to Main Content

Een Back-up echt een must!

Een Japanse universiteit in Kioto is 34 miljoen bestanden kwijtgeraakt met data, dit kwam door problemen die plaatsvonden bij een programma voor de back-up van de opslag van een supercomputer. Tussen 14 december en 16 december is er per ongeluk totaal 77 terabyte verwijderd. Het is niet bekend om wat voor data het gaat. Een groot deel kon niet meer hersteld worden. Eind januari hoopt de universiteit de back-up te kunnen vervolgens, na maatregelen genomen te hebben om herhaling te voorkomen. De universiteit gaat ook de eigen medewerkers verzoeken om zelf back-ups van belangrijke bestanden te maken.

Nu hoor ik u denken, ok waarom is dit verhaal relevant? Wij kunnen het namelijk niet vaak genoeg zeggen zorg voor een goede back-up!

Een goede back-up
Voor iedere organisatie is het belangrijk dat er een back-up wordt gemaakt van uw (bedrijf) kritische data. U moet er toch ook niet aan denken dat u na een dag hard werken u de data kwijt raakt, of dat het in handen komt van criminelen? Daarnaast is het belangrijk dat dit essentiële onderdeel wordt beheerd en gemonitord door een back-up specialist. Wij hebben de tools en kennis in huis om een gepaste oplossing aan te bieden. Onze back-up oplossingen staan voor u klaar om uw data veilig te stellen!

Office 365 back-up
Ieder Office 365 account heeft de mogelijkheid om geheel geautomatiseerd back-ups te maken van uw e-mail en agenda of OneDrive en gedeelde SharePoint bestanden. Ook het veiligstellen van uw Microsoft Teams projecten is tegenwoordig mogelijk. Wanneer u uw bestandsstructuur volledig geïntegreerd heeft raden wij aan om uw Office 365 structuur te back-uppen. Met een Office 365 back-up oplossing worden de back-up bestanden opgeslagen op een interne opslagplaats. Alle bestanden blijven dus intern en worden in tegenstelling tot online back-up niet via het internet geüpload. Ieder Microsoft 365 account heeft recht op maar liefst 1 TB aan opslagcapaciteit en het quota wordt ook nog eens verdeeld over de gehele organisatie. Er zijn diverse methodes en apparaten wat als back-up bestemming kan dienen. Denk hierbij aan een NAS, Externe harde schijf, Back-up tapes, RDX en nog veel meer. Het is ook goed mogelijk om meerdere back-up oplossingen te combineren.

Online back-up
Met een online back-up oplossing wordt uw data opgeslagen in ons online datacenter. Het voordeel van online back-up is dat u geen back-up tapes of schijven dagelijks hoeft te verwisselen. Daarnaast zijn wij instaat meerdere back-ups te maken per dag. Wij zorgen ervoor dat uw back-up opdracht(en) iedere dag wordt beheerd en gemonitord door ons back-up team. De online back-up oplossingen van Power4ICT zijn veilig doordat wij de back-up bestanden versleutelen en ook nog eens via een versleutelde verbinding versturen naar de online opslagplaats (Private Key Encryption).
Een systeem back-up houdt in dat wij een back-up maken van het besturingssysteem van een computer of server. Met een systeem back-up kunnen wij het besturingssysteem in ere herstellen. Om ervoor te zorgen dat alle bedrijf kritische systemen in de lucht blijven kiezen wij voor een colocatie oplossing. Een colocatie oplossing is een gedupliceerde server die de taken bij een storing over neemt. De colocatie server kan ook op een externe locatie of vestiging worden ondergebracht.

Werken in de Cloud
Een goed ingerichte Cloudomgeving verminderd het risico op datalekken. De data staat niet lokaal opgeslagen op hardware zoals harde schijven of laptops maar worden ondergebracht in een beveiligd data center waar meerdere Cloudservers draaien. De kans dat hackers de Cloud binnen komen is klein.

Contact formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top