skip to Main Content

Google roept op tot updaten teams, voor Android gebruikers

Google roept Android gebruikers via de e-mail op om hun Teams-installatie op hun smartphone/ tablet te updaten. Door een wisselwerking tussen de app en het besturingssysteem kan het voorkomen dat gebruikers geen noodnummers kunnen bellen. Het probleem is verholpen, maar Google vind dat het updaten blijkbaar niet snel genoeg gaat.

De e-mail is wel her en der gepost op sociale media. Hoeveel gebruikers de e-mail krijgen en welke variabelen dat bepalen is niet duidelijk. Het is wel duidelijk dat het gaat om Teams-versies lager dan 1416/1.0.0.2021194504 het probleem vertonen. De hulppagina waar google naar linkt in de e-mail vermeld dat Android 8 en hoger getroffen is door het euvel, eerst werd gedacht dat het voor Android 10 en hoger was.

Op 4 januari word de Android security update verspreid welke dit probleem oplost, het is afhankelijk per fabrikant en toetsel wanneer de update beschikbaar is,wat de Teams update alsnog belangrijk maakt.

Android-journalist Mishaal Rahman en andere hebben een uitgebreid verslag geschreven van hun uitzoekwerk op het gebied van dit probleem. Het komt doordat Teams zich onbedoeld vele malen registreert als een app die in staat is om telefoontjes te plegen inclusief noodoproepen. Dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn, maar de app deed dat over een bepaalde periode verspreid veel meer dan een keer waardoor het register volliep en het noodoproepsysteem kan falen. Dit gebeurd alleen als mensen niet waren ingelogd in Teams.

Contact formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top