skip to Main Content

Realisatie bedrijfsnetwerk

Antwerpen,

Omdat een van onze klanten ging verhuizen, zijn wij eerst op de nieuwe locatie gaan kijken. Dit hebben wij gedaan zodat wij konden bekijken wat er aanwezig was en wat er eventueel nodig zou zijn. Op deze manier zorgen wij ervoor dat wij efficiënter en effectiever kunnen werken en daar ondervind de klant zo min mogelijk hinder van. Hierdoor maken wij het ook kostenbesparend wij  hebben precies kunnen zien wat er nodig is.

Toen wij terug waren op kantoor hebben wij een plan van aanpak gemaakt, wat is er nodig, wat is er aanwezig en welke hulpmiddelen kunnen ons daarbij helpen?
Nadat wij de juiste apparatuur hadden gevonden, hebben wij een offerte gemaakt en verstuurd naar onze klant. Nadat de klant akkoord heeft gegeven zijn wij de apparaten gaan bestellen.

De klant had 1 netwerkswitch nodig ( deze zorgt ervoor dat het netwerk over de apparaten (computers, wifi apparaten, printers en VoIP telefoons) word verdeeld) en 2 accespoints. Voor beide apparaten hebben wij gekozen voor het merk Ubiquiti UniFi. Wij hebben gekozen voor deze netwerkproducten omdat wij staan voor kwaliteit voor een betaalbare prijs. Daarnaast hebben onze technici kennis over de producten die wij uitleveren en wat ten goede komt van de werking en ondersteuning.

 

 

 

 

Van te voren hebben wij gezorgd dat alles geïnstalleerd en geconfigureerd was. Daardoor konden wij meteen aan de slag toen wij bij de klant aankwamen. Wij hebben er voor gezorgd dat alle apparaten verbonden waren met het netwerk zowel wireless als wired.
Om ervoor te zorgen dat alle Wi-Fi apparaten oftewel “Accespoints” altijd zijn werk doet werken wij met een Wi-Fi management en- monitoringsysteem. Dit systeem helpt ons de wifi-apparaten te monitoren en waar nodig aan te passen. Op afstand kunnen wij bijvoorbeeld gemakkelijk een gasten-netwerk aanmaken of wachtwoorden aanpassen. Nog veel belangrijker is het installeren van de laatste updates om zo de beste prestaties te behalen en de beveiliging te waarborgen. LCG staat voor servicegericht werken ook in onze Wi-Fi oplossingen willen wij ervoor zorgen dat we altijd en overal zo snel mogelijk helpen door op afstand de apparaten te kunnen beheren. Ons managed concept is succesvol door de aandacht die wij besteden aan al uw apparaten en software.

 

 

Op verzoek van de klant is er ook door ons een gastennetwerk aangemaakt, speciaal voor hun gasten. Het doel van een gastennetwerk is dat u zelf kunt bepalen wie wel of geen toegang heeft tot het netwerk.

Je hebt de mogelijkheid om het netwerk maar 24 uur te onthouden, waardoor iedereen die binnenkomt zich op nieuw moet aanmelden. En zo kunnen andere niet onbeperkt gebruik maken van dit netwerk.

Wilt u meer informatie over onze wifi oplossingen neem dan gerust contact met ons op

+31 30 7600490

 

Back To Top