skip to Main Content

Microsoft 365 beveiliging

Microsoft 365 al meer dan 10 jaar een succes.

Veel bedrijven en organisaties maken gebruik van de Microsoft 365 oplossingen. De laatste 10 jaar is het niet meer weg te denken in het bedrijfsleven en maakt iedereen op één of andere manier wel gebruikt van Microsoft 365.

Heb je wel eens gedacht aan de risico’s?

In de gebruiksvriendelijkheid van het bestellen en inrichten van een Microsoft 365 omgeving schuilt een gevaar. Iedereen is in staat om de software oplossingen in te richten en te gebruiken echter is het verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijke instellingen:

Wachtwoordbeleid
Zijn de wachtwoorden wel voorzien van voldoende karakters, leestekens en cijfers? Het advies is om 16 of meer karakters te gebruiken en het wachtwoord periodiek te wijzigen. Heb je moeite met het maken, beheren en onthouden van wachtwoorden? Lees dan eens de blog over wachtwoordloos inloggen of bekijk de opties van wachtwoordkluis.

Tweestapsverificatie/MFA
Je Microsoft account aanvullende beveiligen met een tweestaps verificatie is geen kwestie meer van willen maar van moeten! Wil je meer weten over tweestaps verificatie?

Bestanden en gegevensdeling
Het is heerlijk om samen te kunnen werken aan documenten, presentaties of projecten. Dit kan zelfs met mensen buiten te organisatie. Echter is het wel belangrijk om hier verantwoord mee om te gaan.

In en uit-dienstprocedure
Welk beleid hanteren we als een medewerker vertrekt? Wat doen we met de mailbox, met de bestanden en apparaten die de gebruiker heeft gebruikt?

Back-up & herstel
Je bestanden en e-mail’s veilig opslaan en benaderen in OneDrive & SharePoint. Echter is het nog altijd belangrijk om deze gegevens alsnog aditioneel veilig te stellen d.m.v. een back-up oplossing.

E-mailbeveiliging
Helaas is de toename van cyberaanvallen en spam toegenomen met maar liefst 91%! Een nieuwsbrief of sluikreclame hebben helaas niet altijd het doel om je op de hoogte te houden van de laatste aanbiedingen maar bevatten soms virussen, malware of andere cyberbedreigingen. Kom meer te weten over het belang van e-mailbeveiliging.

Bescherm je Microsoft 365 omgeving
identificeren, beschermen detecteren, reageren & herstellen

Meer weten over Microsoft beveiliging back-up en herstel en of e-mail security?
vul dan onderstaand formulier in, en wij bellen u terug.

Contact formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top